Snídaně je zkrátka základ dne. Je chybou její vynechání nebo v rámci konzumace nevhodných potravin. Snídat je důležité, ale zároveň pouze to, co dokáže správně nastartovat lidský metabolismus. Ideální jsou ovesné vločky. Oproti zakoupenému müssli v obchodě neobsahují cukr ani jiné konzervativní látky.
Ovesné vločky aneb velmi efektivní snídaně
Proč jsou vločky natolik zdravé a mají velmi blahodárný vliv na lidský organismus? Ovesné vločky v sobě ukrývají vlákninu, která plní význačnou úlohu v rámci odstranění škodlivých látek a toxinů z lidského těla. Ovesné vločky jsou bohaté na vitamíny, minerální i stopové prvky, jako je například vápník, železo, fosfor, draslík, křemík, mangan apod., bez kterých by tělo nemohlo správně fungovat.
Na základě vědeckých studií bylo prokázáno, že ovesné vločky mají velmi pozitivní vliv na snížení cholesterolu i krevního tlaku, jsou preventivním prostředkem proti rakovině. Pravidelnou konzumací ovesných vloček tak učiníte nejlepší prevenci vůči vzniku onemocnění v rámci civilizačních chorob.
Ovesné vločky díky značně vysokému obsahu komplexních sacharidů jsou tak vydatnou součástí zdravé snídaně, kterou lze doplnit o mléko, jogurt, tvaroh. Konzumace ovesných vloček je reálná i během dne, kdy třeba můžete kombinovat s ořechy.
Proč konzumovat vločky aneb efektivita spočívá…
· snižují cholesterol a vysoký tlak,
· mají pozitivní vliv v rámci podpory trávení,
· regulace činnosti štítné žlázy,
· prevence proti kardiovaskulárnímu onemocnění,
· pomoc v boji proti osteoporóze,
· pozitivní vliv na koncentraci a lepší mozkovou činnost,
· odbourávají stres, napětí a špatnou náladu,
· mají vliv na udržení optimální hladiny cukru v krvi,
· kladný vliv na posilnění imunitního systému.
Ovesné vločky a jejich vliv na hubnutí
Je mnoho důvodů, proč bychom měli zařadit ovesné vločky do naší životosprávy. Pravidelná konzumace ovesných vloček má nejen význačný vliv na lidské zdraví. Náleží bezpochybně i do redukčního jídelníčku, neboť se pyšní znamenitým poměrem důležitých živin a velmi nízkým glykemickým indexem. Díky tomu se tak energie do lidského těla uvolňuje velmi postupně a jedinec je tak zasycen na delší dobu.